ulike

Kjeveortopedi er en spesialitet innen tannlegeyrket (3 års tilleggsutdannelse). Vi har et profesjonelt team som kun arbeider med diagnose og behandling av bitt- og kjeveavvik, som gir oss det beste utgangspunktet for å bedre livskvalitet og trivsel for våre pasienter. Dette betyr ikke bare “rette” tenner, men fremfor alt godt samsvar mellom radene av tenner i alle tre dimensjoner. Vi har den kompetansen som er nødvendig for å få til et godt resultat.

Tannregulering på forsiden av tennene

Tradisjonell tannregulering

En tradisjonell tannregulering består av små klosser (brackets) i metall og en streng (bue) på forsiden av tennene. Denne type behandling er mest vanlig hos ungdom og gir rett til refusjon fra Folketrygden/Helfo ved bittfeil.

Keramisk tannregulering

En keramisk tannregulering består av små klosser (brackets) av glasskeramikk, som limes på forsiden av tennene. Klossene er gjennomsiktige/hvite og er derfor mindre synlige. Strengen (buen) som benyttes er av stål, slik som ved tradisjonell tannregulering. Her er imidlertid renhold svært viktig, for at ikke misfarging skal oppstå. En keramisk tannregulering kan kombineres med vanlig tannregulering (keramisk på overkjeven – mindre synlig – og tradisjonell på underkjeven). Denne type behandling gir rett til refusjon fra Folketrygden/Helfo ved bittfeil, med et tillegg for gjennomsiktige/hvite klosser.

“Usynlig” tannregulering

InvisalignInvisalign

Vi er en lisensiert bruker av Invisalign (www.invisalign.no). Invisalign består av en serie individuelt tilpassede plastskinner som skal anvendes hele døgnet. Skinnen skal kun tas ut når du spiser og ved tannpuss, og byttes ut i takt med at tennenes tannstilling forandrer seg.
Invisalign er spesielt egnet for voksenbehandling med mindre bittfeil. Dette er et enkelt, komfortabelt, gjennomsiktig, uttakbart og diskret alternativ. Invisalign er en mer kostbar metode sammenlignet med tradisjonell tannregulering.

Hva en behandling med Invisalign koster avhenger av hvor mange skinner du har behov for for å oppnå ønsket resultat. Invisalign har tre kategorier med forskjellige prisklasser.

Incognito

Bruk av tannregulering bak tennene er en metode brukt for å skjule reguleringen. Den spesialtilpasses og limes på baksiden av tennene. Pasienter som velger denne form for regulering, har ofte en lengre tilvenningsperiode og det kan i begynnelsen være vanskelig å snakke normalt.
Incognito er både mer krevende og kostbar enn tradisjonell tannregulering – Incognito – hidden braces, men denne type behandling gir rett til refusjon fra Folketrygden/Helfo ved bittfeil.

Voksenbehandling

Det er en vanlig myte og misforståelse at voksne ikke kan bruke tannregulering. Dette er altså helt feil. Du kan bruke regulering i alle aldere og det aldri for sent. Så lenge tenner, tannkjøtt og bein er friske , kan tenner flyttes.

Flere voksne velger nå å gå i gang med tannreguleringsbehandling, selv om de ikke får dekket store deler av utgiftene som de unge under 20 år. Men, er problemet alvorlig nok kan man også få støtte som voksen.

Vanlige grunner til å få regulering som voksen:

  • Ubehandlet bittfeil som ikke ble korrigert i barne/ungdomsår
  • Du ønsker et penere smil
  • Korrigere mellomrom mellom tennene
  • Vandring/endring av tannstilling pga sykdom i tannkjøtt/beinfeste til tennene
  • Tanntap forårsaket av traume mot hals/hode regionen
  • En del av en annen tannbehandling som f.eks. protetisk erstatning (krone/broer og implantat)
  • Korreksjon av bittfeil som må behandles etter at veksten er avsluttet som ledd i kjevekirurgisk behandling