question

Har du behov for øyeblikket hjelp utenom våre åpningstider, kan du ringe din tannklinikk-/ skoletannlege eller tannlege. Om de også har stengt, skal en telefonsvarer gi deg informasjon om hvor du kan få hjelp. Ved å søke på internett i ditt fylke, vil du også kunne finne denne informasjonen. Vær oppmerksom på at det er den offentlige tannlegevakten som er gratis for barn under 18 år. 19- og 20-åringer betaler 25% av Helse- og omsorgsdepartementets fastsatte stykkpristakster.

Her finner du informasjon om tannlegevakt i Viken kommune:  https://viken.no/tjenester/tannhelse/tannlegevakt

Nedenfor finner du noen tips til selvhjelpen. Er du allikevel bekymret, kan du alltid ringe oss i våre åpningstider.

Hva gjør jeg om en bracket (kloss) har løsnet?

Vennligst ring oss og gi beskjed. Dersom dette skjer utenfor våre åpningstider, og du ikke plages, ringer du når vi åpner igjen.

Hva gjør jeg om strengen/buen har løsnet fra en bracket (kloss)?

Vennligst ring oss og gi beskjed. Dersom dette skjer utenfor våre åpningstider, og du ikke plages, ringer du når vi åpner igjen. Du kan forsøke å legge strengen tilbake i sporet med en pinsett eller lignende.

Hva gjør jeg om strengen/buen har glidd ut av det bakerste festet?

Vennligst ring oss og gi beskjed. Dersom dette skjer utenfor våre åpningstider, og du ikke plages, ringer du når vi åpner igjen. Du kan forsøke å stikke strengen tilbake i hullet på det bakerste festet med en pinsett eller en tang. Dersom dette er vanskelig, kan du klippe av strengen med en avbitertang eller en kraftig neglesaks.

Hva gjør jeg om det bakerste festet har løsnet?

Vennligst ring oss og gi beskjed. Dersom dette skjer utenfor våre åpningstider, og du ikke plages, ringer du når vi åpner igjen. Du kan forsøke å klippe strengen bak neste feste med en avbitertang eller en kraftig neglesaks.

Hva gjør jeg dersom reguleringen gir meg gnagsår?

Legg på litt voks som du fikk utlevert da reguleringsapparatet ble satt på. Dersom du ikke har voks, kan du legge på sukkerfri tyggegummi.

plaster